Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πρωτότυπα αρώματα και μοναδική υφή
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 μερίδες θα χρειαστούμε
750 γρ κοτόπουλο στήθος
2 μεγάλα κολοκύθια
1 μεγάλο καρότο
6-7 μανιτάρια champion
200 γρ τραχανά (1 κούπα)
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια
2 μεσαία αυγά
άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κυβάκια όλα τα λαχανικά μας
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει μέχρι να αλλάξουν χρώμα
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε νερό από τον βραστήρα και ανακατεύουμε καλά (τόσο νερό όσο θέλουμε να είναι ο τελικός όγκος της σούπας μας – περίπου 1 lt)
Μόλις πάρει βράσει το νερό με τα λαχανικά προσθέτουμε τον τραχανά (ό,τι έχετε, είτε γλυκό είτε ξινό)
Τεμαχίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου σε 4 κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε: αλάτι, πιπέρι & τζίντζερ
Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά στο “5”
Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να είναι μαλακό το κοτόπουλο.
Με μία τρυπητή κουτάλα, αποσύρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Με 2 πιρούνια ή με τα χέρια μας αφού κρυώσει, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο σε πολύ πολύ λεπτές ίνες.
Προσθέτουμε στις ίνες κοτόπουλου λίγο αλάτι & πιπέρι και πίσω πάλι στην κατσαρόλα.
Κλείνουμε το μάτι και ήρθε η ώρα για το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά και προσθέτουμε χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό σας αρέσει).
Με μία κουτάλα, παίρνουμε λίγο από το ζουμί της σούπας και προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα αυγά μέχρι να εξισορροπηθούν οι θερμοκρασίες. Παράλληλα ανακατεύουμε με γρήγορη ταχύτητα.
Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην σούπα, προσθέτουμε άνηθο και λίγο ξύσμα από λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε !