Crispy πατατοσαλάτα με τόνο
Salad

ΥΛΙΚΑ
για 3 μερίδες των 340 γρ
- 8 Πατάτες baby
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 Αγγουράκια τουρσί (130 γρ)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος)
- 2 Τόνοι σε νερό
- 60 γρ Ανθότυρο
- 2 κ.σ. Mayo light
- 1/2 Γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- Ξύδι
- Λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Άνηθος
για το γαρνίρισμα προαιρετικά
- ωμό ελαιόλαδο
- πίκλες κρεμμυδιού
- άνηθος
- φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις baby πατάτες για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μπορούμε να τις τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι, αλλά χωρίς να παραβράσουν
- Σουρώνουμε και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις κόβουμε στην μέση
- Τις στοιβάζουμε και στην συνέχεια τις πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού
- Αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκειά (ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκίας μας)
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
- Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς ώστε να γίνουν krispy
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικ΄α και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε και τις crispy πατάτες αφού έχουν κρυώσει ελαφρώς
- Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο extra ωμό ελαιόλαδο, άνιθο και πίκλα από κρεμμύδι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ
110
Θερμιδεσ (kcal)
8
υδατανθρακεσ (γρ)
7.5
πρωτεϊνες (γρ)
5
λιπαρα (γρ)
ΑΝΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ 340 ΓΡ (= 1/3 ΣΥΝΤΑΓΗΣ)
371
Θερμιδεσ (kcal)
27
υδατανθρακεσ (γρ)
24.6
πρωτεϊνες (γρ)
17
λιπαρα (γρ)