Crispy πατατοσαλάτα με τόνο

Salad

Σαλάτα με τόνο, λαχανικά, krispy πατάτες & σως γιαουρτιού

πιο δροσερή και healthy από ποτέ 🙂

ΥΛΙΚΑ

για 3 μερίδες των 340 γρ

  • 8 Πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 Αγγουράκια τουρσί (130 γρ)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος)
  • 2 Τόνοι σε νερό
  • 60 γρ Ανθότυρο
  • 2 κ.σ. Mayo light
  • 1/2 Γιαούρτι 2% 
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • Ξύδι
  • Λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Άνηθος

για το γαρνίρισμα προαιρετικά

  • ωμό ελαιόλαδο
  • πίκλες κρεμμυδιού
  • άνηθος
  • φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις baby πατάτες για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μπορούμε να τις τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι, αλλά χωρίς να παραβράσουν
  2. Σουρώνουμε και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν
  3. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις κόβουμε στην μέση
  4. Τις στοιβάζουμε και στην συνέχεια τις πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού
  5. Αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκειά (ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκίας μας)
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
  8. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς ώστε να γίνουν krispy
  9. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικ΄α και ανακατεύουμε καλά
  10. Προσθέτουμε και τις crispy πατάτες αφού έχουν κρυώσει ελαφρώς
  11. Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο extra ωμό ελαιόλαδο, άνιθο και πίκλα από κρεμμύδι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ

110

Θερμιδεσ (kcal)

8

υδατανθρακεσ (γρ)

7.5

πρωτεϊνες (γρ)

5

λιπαρα (γρ)

ΑΝΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ 340 ΓΡ (= 1/3 ΣΥΝΤΑΓΗΣ)

371

Θερμιδεσ (kcal)

27

υδατανθρακεσ (γρ)

24.6

πρωτεϊνες (γρ)

17

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 43