Κρέμα Λεμoνιού

Sweet

H πιο βελούδινη & healthy κρέμα του καλοκαιριού

Αν είσαι fan της lemon pie τότε τρέχα γρήγορα να την φτιάξεις

ΥΛΙΚΑ

για 7 μερίδες των 160 γρ

  • 140 ml φρέσκο χυμό λεμονιού (3 μεγάλα λεμόνια)
  • 700 ml γάλα 1,5%
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 170 γρ. μέλι (ελαφρύ & λεπτόρευστο)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κ.γλ. κουρκουμά (προαιρετικά για το χρώμα)
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 180 γρ τυρί κρέμα light

για το σερβίρισμα προαιρετικά

  • μπισκότα digestive με μαύρη σοκολάτα
  • φέτα από λεμόνι
  • ξύσμα από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά με σύρμα το χυμό λεμονιού, το ρόφημα, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  2. Προσθέτουμε το maple syrup, το ξύσμα, τον κουρκουμά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά να πήξει λίγο ακόμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με μεβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει η μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας και στα τοιχώματα του μπολ
  5.  Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή μέχρι να πήξει.
  6. Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά
  7. Αφαιρούμε την παγωμένη κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι κουταλιά κουταλιά στον κάδο του μίξερ
  8. Αφήνουμε να χτυπηθεί μαζί με το τυρί κρέμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα (όχι σε πολύ υψηλή για πολλή ώρα γιατί μπορεί να κόψει)
  9. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με μπισκότα digestive με μαύρη σοκολάτα, φέτα & χυμό από λεμόνι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ 160 ΓΡ (1/7 ΣΥΝΤΑΓΗΣ)

225

Θερμιδεσ (kcal)

34

υδατανθρακεσ (γρ)

5.5

πρωτεϊνες (γρ)

7.5

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 41