ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Προετοιμάζουμε και Ψήνουμε τις Γλυκοπατάτες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κύβους με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 στο air fryer, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Ετοιμάζουμε το Λάχανο και τη Σάλτσα
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λατσινάτο λάχανο, αφαιρώντας τα κοτσάνια.
- Κάνουμε μασάζ: Βάζουμε το ψιλοκομμένο λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και κάνουμε μασάζ στα φύλλα με τα χέρια μας για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Φτιάχνουμε τη Σάλτσα
- Σε ένα μικρό βαζάκι, βάζουμε τον χυμό λεμονιού, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο προαιρετικά για spicy αποτέλεσμα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακινούμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Συνθέτουμε τη Σαλάτα
- Στο μπολ με το μαλακωμένο λάχανο, προσθέτουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, το ρόδι και τα πεκάν.
- Περιχύνουμε το μείγμα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού.
5. Σερβίρουμε
- Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, το αβοκάντο & την κρέμα μπαλσάμικο
- Συμβουλή: Καλό είναι να προσθέσουμε την Ξινομυζήθρα και το Αβοκάντο τελευταία στιγμή σε κάθε μερίδα για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την υφή τους.