Βασιλόπιτα Nutritime

Sweet

Το πιο αφράτο & healthy κέικ πορτοκαλιού για την φετινή Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ Αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
  • 250 γρ Αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
  • 440 γρ υποκατάστατο ζάχαρης (στέβια/ερυθριτόλη)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 160 γρ ελαιόλαδο
  • 250 ml κεφίρ
  • 4-5 αυγά
  • 50 γρ μέλι
  • 60 γρ κράνμπερις
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • ΄άχνη ζάχαρη ή υποκατάστατο ζάχαρης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170°C στον αέρα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24-26 εκατοστών.
  2. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη Φαρίνα, το Αλεύρι Ολικής Άλεσης, το Baking Powder και τη Μαγειρική Σόδα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  3. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη στέβια/ερυθριτόλη (και το μέλι, αν επιλέξουμε) μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε τα 4-5 αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το κεφίρ και τα αρώματα (ξύσματα, μαχλέπι, μαστίχα). Ανακατεύουμε απαλά.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των αλευριών και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν (δεν το παραχτυπάμε).
  7. Ενσωματώνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα κράνμπερις. Αδειάζουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμη, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρή.
  9. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως.
  10. Τοποθετούμε το στένσιλ και πασπαλίζουμε με σκόνη στέβιας, ερυθριτόλης ή κανέλα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ

264

Θερμιδεσ (kcal)

29

υδατανθρακεσ (γρ)

6.4

πρωτεϊνες (γρ)

13

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 52