Salmon Poke Bowl
Αν έχεις βαρεθεί το ψάρι, αυτό το γεύμα θα σου αλλάξει γνώμη ;)
ΥΛΙΚΑ
- Φιλέτο σολομού με την πέτσα
- Ρύζι μπασμάτι
- Καρότο
- Αβοκάντο
- Μάνγκο ή ροδάκινο
- Πιπέρι
- Κρέμα μπαλσάμικο με stevia
- Μαγιονέζα extra light
Για την μαρινάδα σολομού
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.γλ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμό από lime
- 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τον σολομό στο μπολ με την μαρινάδα και απλώνουμε καλά να πάει σε όλο το φιλέτο. Προαιρετικά μπορούμε να αφήσουμε το ψάρι στο μπολ με την μαρινάδα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετούμε το φιλέτο σολομού με την πλευρά της πέτσας να ακουμπάει στο τηγάνι.
- Με μία σπάτουλα, πιέζουμε το φιλέτο προς τον πάτο του τηγανιού.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά και μόλις πάρει χρώμα η πέτσα αναποδογυρίζουμε το φιλέτο και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και απ΄ό την άλλη πλευρά. Αν το φιλέτο σας είναι παχύ μπορεί να χρειαστεί να ψήσετε και προς τις πλάγιες πλευρές του ψαριού για 1-2 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ή bowl τοποθετούμε βραμένο ρύζι μπασμάτι, το φιλ΄έτο σολομού, καρότο που το έχουμε κόψει σε λωρίδες με ένα peeler, φέτες από αβοκάντο και κυβάκια απο μάνγκο ή ροδάκινο.
- Στην συνέχεια σχηματίζουμε ζικ-ζακ με κρέμα μπαλσάμικο stevia και μαγιονέζα extra light.
- Τέλος γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες & ξύσμα απο lime και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.