Τυρόπιτα φούρνου χωρίς φύλλο

Snack ή Κυρίως Γεύμα

Η τυρόπιτα στην πιο protein & light εκδοχή της

Το πιο θρεπτικό κολατσιό για μικρούς & μεγάλους

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά 
  • 250 γρ γιαούρτι 2% 
  • 250 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά 
  • 120 γρ Αλεύρι Γ.Ο.Χ. 
  • Φρέσκα/ Αποξηραμένα μυρωδικά 
  • 6 κ. σ. Σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί σε μικρότερα κομμάτια
  4. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ παίρνοντας όλο το μείγμα από τα τοιχώματα 
  5. Προσθέτουμε φρέσκα/αποξηραμένα μυρωδικά (όπως δυόσμος) 
  6. Σε ένα ταψάκι (20 x 30 cm) τοποθετούμε λαδόκολλα, περιχύνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι
  7. Αρχικά, ψήνουμε στους 180 οC αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά τοποθετώντας το ταψί μας στο κάτω μέρος του φούρνου για να ψηθεί η κάτω πλευρά.
  8. Στην συνέχεια, μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα 
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λαχανικά της επιλογής μας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ

177

Θερμιδεσ (kcal)

12.3

υδατανθρακεσ (γρ)

10.2

πρωτεϊνες (γρ)

9.3

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 13