Τυρόπιτα φούρνου χωρίς φύλλοSnack ή Κυρίως Γεύμα Μαρία ΒουτσινάOctober 6, 2024Συνταγές Η πιο protein & light τυρόπιτα Κολατσιό για μικρούς & μεγάλους Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nutritime – Μαρία Βουτσινά (@nutritime_mv) ΥΛΙΚΑ 5 αυγά 250 γρ γιαούρτι 2% 250 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά 120 γρ Αλεύρι Γ.Ο.Χ. Φρέσκα/ Αποξηραμένα μυρωδικά 6 κ. σ. Σουσάμι Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί σε μικρότερα κομμάτια Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ παίρνοντας όλο το μείγμα από τα τοιχώματα Προσθέτουμε φρέσκα/αποξηραμένα μυρωδικά (όπως δυόσμος) Σε ένα ταψάκι (20 x 30 cm) τοποθετούμε λαδόκολλα, περιχύνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι Αρχικά, ψήνουμε στους 180 οC αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά τοποθετώντας το ταψί μας στο κάτω μέρος του φούρνου για να ψηθεί η κάτω πλευρά. Στην συνέχεια, μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λαχανικά της επιλογής μας View this post on Instagram A post shared by Nutritime – Μαρία Βουτσινά (@maria.voutsina.nutritime) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 100 ΓΡ 177 Θερμιδεσ (kcal) 12.3 υδατανθρακεσ (γρ) 10.2 πρωτεϊνες (γρ) 9.3 λιπαρα (γρ) Μαρία Βουτσινά Articles: 48 Related Posts Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθαςOctober 30, 2025 Κέικ με αχλάδι 🍐October 13, 2025 Shakshuka ή αλλιώς αυγά με ντομάταOctober 2, 2025