Τυρόπιτα φούρνου χωρίς φύλλο
Snack ή Κυρίως Γεύμα
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 250 γρ γιαούρτι 2%
- 250 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά
- 120 γρ Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- Φρέσκα/ Αποξηραμένα μυρωδικά
- 6 κ. σ. Σουσάμι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί σε μικρότερα κομμάτια
- Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ παίρνοντας όλο το μείγμα από τα τοιχώματα
- Προσθέτουμε φρέσκα/αποξηραμένα μυρωδικά (όπως δυόσμος)
- Σε ένα ταψάκι (20 x 30 cm) τοποθετούμε λαδόκολλα, περιχύνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι
- Αρχικά, ψήνουμε στους 180 οC αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά τοποθετώντας το ταψί μας στο κάτω μέρος του φούρνου για να ψηθεί η κάτω πλευρά.
- Στην συνέχεια, μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λαχανικά της επιλογής μας
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ
177
Θερμιδεσ (kcal)
12.3
υδατανθρακεσ (γρ)
10.2
πρωτεϊνες (γρ)
9.3
λιπαρα (γρ)