Granola Cups Κολοκύθας
Snack

ΥΛΙΚΑ
Για τα granola cups
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 165 γρ. μέλι
- 1 μικρό μήλο αλεσμένο (80 γρ)
- 120 γρ. βρασμένη κολοκύθα
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 2 στραγγιστά γιαούρτια 2%
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. λικέρ κουμ κουάτ (ή άλλο λικέρ)
Για το γαρνίρισμα
- φρούτα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοίμασε μια φόρμα για muffins, λαδώνοντάς τη ελαφρά ή χρησιμοποιώντας θηκάκια σιλικόνης.
- Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε την βρασμένη κολοκύθα το μήλο
- Μεταφέρουμε το αλεσμένο μίγμα σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το μέλι & τη βανίλια και χτυπάμε με ένα σ΄ύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τη βρώμη, την κανέλα, το αλάτι, τη βανίλια & το γαρύφαλλο
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε και πλάθουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα “κύπελλο” με κενό στο κέντρο.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ή για 15 λεπτά στο air fryer στους 170 βαθμούς), μέχρι τα granola cups να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα.
- Για την κρέμα γιαουρτιού αρκεί να ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε σε κάθε ταρτάκι μία καλή κουταλιά της σούπας από την κρέμα γιαουρτιού και στολίζουμε με 1-2 φέτες φρούτων.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 GRANOLA CUP
226
Θερμιδεσ (kcal)
35.7
υδατανθρακεσ (γρ)
6.3
πρωτεϊνες (γρ)
6.5
λιπαρα (γρ)