Ζεστή Ρεβυθοσαλάτα

Main Meal

Τα όσπρια αλλιώς

Ελληνική οσπριοσαλάτα με μελωμένα ρεβύθια στον φούρνο, λαχανικά χωριάτικης & φέτα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 600 γρ Ρεβύθια βρασμένα
  • 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 πράσινες πιπεριές σε κυβ΄άκια
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
  • 200 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκειά
  • Για την συνοδεία (προαιρετικά)
  • Τσιπς από αραβική ή τορτίγια ολικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ΄ένα μεσαίο ταψάκι (25 x 30 cm) τοποθετούμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. Στην συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά μας: ντοματίνια, πιπεριές, κρεμμύδι & ελιές
  3. Κάνουμε χώρο στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε την φέτα.
  4. Προσθέτουμε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξύδι & τα μπαχαρικά μας
  5. Ψήνουμε στο air fryer στους 170 °C για 10 λετπά ή σε προθερμαρμένο φούρνο σε μεσαία σχάρα στους 180 °C για 20 λεπτά
  6. Αφού αφαιρέσουμε το ταψί από το air/φούρνο με ένα πιρούνι πατάμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά
  7. Προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα ρεβύθια και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα
  8. Μπορούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά για γκραντινάρισμα, αν και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  9. Συνοδεύουμε προαιρετικά με τσιπς από αραβική ή τορτίγια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ (ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ)

149

Θερμιδεσ (kcal)

13.4

υδατανθρακεσ (γρ)

5.7

πρωτεϊνες (γρ)

8.1

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 23