Ζεστή Ρεβυθοσαλάτα
Main Meal
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 4-6 μερίδες
- 600 γρ Ρεβύθια βρασμένα
- 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 2 πράσινες πιπεριές σε κυβ΄άκια
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 200 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα γλυκειά
- Τσιπς από αραβική ή τορτίγια ολικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ΄ένα μεσαίο ταψάκι (25 x 30 cm) τοποθετούμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Στην συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά μας: ντοματίνια, πιπεριές, κρεμμύδι & ελιές
- Κάνουμε χώρο στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε την φέτα.
- Προσθέτουμε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξύδι & τα μπαχαρικά μας
- Ψήνουμε στο air fryer στους 170 °C για 10 λετπά ή σε προθερμαρμένο φούρνο σε μεσαία σχάρα στους 180 °C για 20 λεπτά
- Αφού αφαιρέσουμε το ταψί από το air/φούρνο με ένα πιρούνι πατάμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα ρεβύθια και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα
- Μπορούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά για γκραντινάρισμα, αν και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
- Συνοδεύουμε προαιρετικά με τσιπς από αραβική ή τορτίγια
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ (ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ)
149
Θερμιδεσ (kcal)
13.4
υδατανθρακεσ (γρ)
5.7
πρωτεϊνες (γρ)
8.1
λιπαρα (γρ)