Ασπράδι του τοστ
Το αυγό αλλιώς
ΥΛΙΚΑ
- 500 ml παστεριωμένο ασπράδι σε υγρό
- αλάτι & πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε το υγρό παστεριωμένο ασπράδι σε ένα μεσαίο ταψάκι (20 x 30 cm) που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο ή και άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 °C αέρα στον φούρνο ή για 15 λεπτ΄α στους 180 °C στο air fryer
- Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο/air τσεκάρουμε αν ψήθηκε και η απο κάτω πλευρά. Αν όχι, γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, αναποδογυρίζουμε το ασπράδι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά
- Κόβουμε σε 8 κομμάτια / φέτες
- Αποθηκεύουμε σε τάπερ στο ψυγείο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 φ. ασπράδι ( = 1/8 συνταγής = 2 ασπράδια αυγού)
31
Θερμιδεσ (kcal)
0.6
υδατανθρακεσ (γρ)
6.4
πρωτεϊνες (γρ)
0.3
λιπαρα (γρ)