Ασπράδι του τοστ

Το αυγό αλλιώς

Το απόλυτο υποκατάστατο αλλαντικού

Πρωτεϊνική & μη επεξεργασμένη τροφή που μπορείς να έχεις σε φέτες στο ψυγείο και να ενισχύεις γευστικά και πρωτεϊνικά το τοστάκι σου (και όχι μόνο)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml παστεριωμένο ασπράδι σε υγρό
  • αλάτι & πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε το υγρό παστεριωμένο ασπράδι σε ένα μεσαίο ταψάκι (20 x 30 cm) που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο ή και άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας 
  3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 °C αέρα στον φούρνο ή για 15 λεπτ΄α στους 180 °C στο air fryer
  4. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο/air τσεκάρουμε αν ψήθηκε και η απο κάτω πλευρά. Αν όχι, γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, αναποδογυρίζουμε το ασπράδι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά
  5. Κόβουμε σε 8 κομμάτια / φέτες 
  6. Αποθηκεύουμε σε τάπερ στο ψυγείο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 1 φ. ασπράδι ( = 1/8 συνταγής = 2 ασπράδια αυγού)

31

Θερμιδεσ (kcal)

0.6

υδατανθρακεσ (γρ)

6.4

πρωτεϊνες (γρ)

0.3

λιπαρα (γρ)

Διατροφική πρόταση

Τοστ ολικής άλεσης με πέστο, κίτρινο τυρί , ασπράδι του τοστ, ρόκα, ντοματίνια & κρέμα μπαλσάμικο με stevia

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 23