Sauce φέτας
Sauce
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά σπασμένη σε κομμάτια
- 50 γρ. ξινόγαλο ή γιαούρτι 2%
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- 5-6 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την φέτα σε μεγάλα κυβάκια
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το γιαούρτι με λίγο νερό μέχρι να γίνει ρευστό. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξινόγαλο ή κεφίρ
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε την κομμένη φέτα, το αραιωμένο γιαούρτι καθώς επίσης και: θυμάρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, χυμό & ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπλεντ΄άρουμε και στα μισά αν χρειαστεί ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
- Σερβίρουμε την σως φέτας σε ένα μπολ ή βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ
203
Θερμιδεσ (kcal)
1.5
υδατανθρακεσ (γρ)
11.7
πρωτεϊνες (γρ)
16.7
λιπαρα (γρ)