Cottage Wrap

Light Meal

Ένα εντελώς διαφορετικό wrap

με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και απίθανη δροσερή γεύση

ΥΛΙΚΑ

Για 1 μεγ΄άλο wrap θα χρειαστούμε :

  • 2 αυγά
  • 100 γρ κεσεδάκι cottage
  • 1 φλ. baby σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την γέμιση θα χρειαστούμε :

  • 2 γεμάτες κ.σ. τυρί κρέμα light
  • 100 γρ καπνιστό σολομό
  • 4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 κλωναράκι άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε έναν πολυκόφτη προσθέτουμε όλα τα υλικά για το wrap, δηλαδή υα αυγά, το cottage, το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα σε ένα μεσαίο ταψάκι (20 x 30 cm) ταψί με λαδόκολλα μέχρι να γίνει μία λεπτή στρώση
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά στους 200 °C στον αέρα.
  4. Τσεκάρουμε και από την κάτω πλευρά αν έχει ψηθεί. Αν όχι, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε λίγο και από την άλλη μέχρι να πάρει χρώμα
  5. Μόλις βγει από τον φούρνο το τυλίγουμε μαζί με την λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα ρολό. Έτσι θα παραμείνει ελαστικό όταν κρυώσει και θα μπορούμε να το τυλίξουμε πολύ εύκολα σαν wrap.
  6. Αφού κρυώσει λίγο, ξεκολλάμε το wrap από την λαδόκολλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή το τυρί κρέμα, τον καπνιστό σολομό, τα ντοματίνια και τον άνηθο.

* Φυσικά και η γέμιση μπορεί να είναι με άλλα υλικά της επιλογής σας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για την ζύμη του wrap χωρίς την γέμιση

245

Θερμιδεσ (kcal)

4.5

υδατανθρακεσ (γρ)

24

πρωτεϊνες (γρ)

14.5

λιπαρα (γρ)

Για όλο το wrap με την γέμιση

440

Θερμιδεσ (kcal)

8

υδατανθρακεσ (γρ)

43

πρωτεϊνες (γρ)

26

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 28