Μανιταροπιτσάκια

Light Meal

Τα μανιτάρια αλλιώς

στην πιο τυρένια και juicy εκδοχή τους !

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (1 κ.σ. ανά μανιτάρι)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για να αλείψεις τα μανιτάρια πριν το ψήσιμο)
  • 100 γρ. μοτσαρέλα light (25 γρ. ανά μανιτάρι)
  • ½ πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (περίπου 40 γρ.)
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. σκορδόσκονη
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα σιλικονένιο ή αντικολλητικό σκεύος τοποθετούμε τα μανιτάρια portobellos και μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και από τις 2 πλευρές
  2. Ψήνουμε με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω: στο air fryer στους 180°C  για 17 λεπτά ΄ή στον φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αποστραγγιστεί η υγρασία από τα μανιτάρια και να έχουμε ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα
  3. Στην συνέχεια με 2 πιρούνια αφαιρούμε την σάρκα και τα παραπάνω υγρά από τα μανιτάρια.
  4. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά και την μοτσαρέλα. Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να προσθέσουμε την σάρκα από τα μανιτάρια ή και άλλα λαχανικά της επιλογής μας.
  5. Ψήνουμε αυτή την φορά με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω στο air fryer στους 160°C  για 7 λεπτά ΄ή στον φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 1 ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΣΑΚΙ

97

Θερμιδεσ (kcal)

5

υδατανθρακεσ (γρ)

8

πρωτεϊνες (γρ)

5

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 30