Μανιταροπιτσάκια
Light Meal

ΥΛΙΚΑ
- 4 μανιτάρια portobello
- 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (1 κ.σ. ανά μανιτάρι)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για να αλείψεις τα μανιτάρια πριν το ψήσιμο)
- 100 γρ. μοτσαρέλα light (25 γρ. ανά μανιτάρι)
- ½ πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (περίπου 40 γρ.)
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. σκορδόσκονη
- ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα σιλικονένιο ή αντικολλητικό σκεύος τοποθετούμε τα μανιτάρια portobellos και μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και από τις 2 πλευρές
- Ψήνουμε με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω: στο air fryer στους 180°C για 17 λεπτά ΄ή στον φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αποστραγγιστεί η υγρασία από τα μανιτάρια και να έχουμε ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα
- Στην συνέχεια με 2 πιρούνια αφαιρούμε την σάρκα και τα παραπάνω υγρά από τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά και την μοτσαρέλα. Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να προσθέσουμε την σάρκα από τα μανιτάρια ή και άλλα λαχανικά της επιλογής μας.
- Ψήνουμε αυτή την φορά με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω στο air fryer στους 160°C για 7 λεπτά ΄ή στον φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΣΑΚΙ
97
Θερμιδεσ (kcal)
5
υδατανθρακεσ (γρ)
8
πρωτεϊνες (γρ)
5
λιπαρα (γρ)