Βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές & γλυκοπατάτες
Soup

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
- 1/2 κρεμμύδι
- 4 κ.σ. Λάδι
- 2 γλυκοπατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κίτρινο μήλο
- 150 γρ κόκκινες φακές (άβραστες)
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 50 γρ φυτική κρέμα γάλακτος alpro
- 1 κ.γλ τζίντζερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καρυ
- Πάπρικα
Για τo γαρνίρισμα προαιρετικά
- σέλερι σε μικρά καρέ
- κίτρινο μήλο σε μικρά καρέ
- φύλλα σέλερι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπ΄έρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά κόβουμε σε κυβάκια όλα τα λαχανικά μας: κρεμμύδι, γλυκοπατάτες & μήλο
- Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι, κάρυ & πάπρικα
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και στην συνέχεια τις φακές.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, και αλέθουμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Προαιρετικά για πιο λεία υφή, περνάμε την σούπα απο σίτα και αραιώνουμε με 200 ml χλιαρό νερό ή ζωμό
- Γαρνίρουμε με μικρά κυβάκια από το σέλερι & μήλο, ωμό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι & φ΄ύλλα σέλερι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
86
Θερμιδεσ (kcal)
9.4
υδατανθρακεσ (γρ)
2.7
πρωτεϊνες (γρ)
4.2
λιπαρα (γρ)