Βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές & γλυκοπατάτες

Soup

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες

  • 1/2 κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. Λάδι
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κίτρινο μήλο
  • 150 γρ κόκκινες φακές (άβραστες)
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ φυτική κρέμα γάλακτος alpro
  • 1 κ.γλ τζίντζερ 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καρυ
  • Πάπρικα 

Για τo γαρνίρισμα προαιρετικά

  • σέλερι σε μικρά καρέ
  • κίτρινο μήλο σε μικρά καρέ
  • φύλλα σέλερι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπ΄έρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά κόβουμε σε κυβάκια όλα τα λαχανικά μας: κρεμμύδι, γλυκοπατάτες & μήλο
  2. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 3-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι, κάρυ & πάπρικα
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και στην συνέχεια τις φακές.
  5. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, και αλέθουμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  7. Προαιρετικά για πιο λεία υφή, περνάμε την σούπα απο σίτα και αραιώνουμε με 200 ml χλιαρό νερό ή ζωμό
  8. Γαρνίρουμε με μικρά κυβάκια από το σέλερι & μήλο, ωμό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι & φ΄ύλλα σέλερι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

86

Θερμιδεσ (kcal)

9.4

υδατανθρακεσ (γρ)

2.7

πρωτεϊνες (γρ)

4.2

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 35