Τα υλικά που πρέπει πρώτα να έχουμε αλέσει ένα-ένα ξεχωριστά για την συνταγή μας είναι: η βρώμη, τα κάσιους, ο λιναρόσπορος & τα καρότα
Αδειάζουμε όλα τα αλεσμένα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στην συνέχεια προσθέτουμε: πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, chia, ανθότυρο σε τρίμματα με τα χέρια μας, ελιές σε ροδέλες & ασπράδι αυγού
Πλάθουμε δυνατά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σαν ζυμαράκι
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι ή μικρή ορθογώνια φόρμα 25 x 30 cm όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
Πατάμε καλά με τα χέρια μας, φορμάρουμε τις άκρες με το αντικολλητικό χαρτί & ρολάρουμε με έναν πλάστη ώστε να μην σπάσουν οι μπάρες κατά το κόψιμο
Πασπαλίζουμε πάνω από το μίγμα τυρί τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 0C στον αέρα
Αφού ψηθούν και κρυώνουν κόβουμε σε 16 μπάρες
Αποθηκεύουμε σε ένα κλειστό τάπερ στο ψυγείο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ
92
Θερμιδεσ (kcal)
8.7
υδατανθρακεσ (γρ)
5.5
πρωτεϊνες (γρ)
4.6
λιπαρα (γρ)
Extra Tip!
Οι αλμυρές μπάρες μπορούν επίσης να καταναλωθούν είτε για πρωινό, ειδικά αν δεν προλαβαίνεις και φεύγεις βιαστικά το πρωί, είτε σαν ελαφρύ γεύμα με συνοδεία γιαουρτιού, βραστού αυγού ή σαλάτας 😉