Peanut BarsSnack Μαρία ΒουτσινάSeptember 8, 2024Συνταγές Μπάρες βρώμης με αλατισμένα φιστίκια & λευκή σοκολάτα Θα καλύψει κάθε ανάγκη σου για γλυκό 🙂 View this post on Instagram A post shared by Nutritime – Μαρία Βουτσινά (@maria.voutsina.nutritime) ΥΛΙΚΑ 400 γρ βρώμη 250 γρ κάσιους 150 γρ σταφίδες 1 σφηνάκι κονιάκ 1 σφηνάκι εσπρέσο 1 κ.γ. κανέλα 1/3 κ.γ. αλάτι 140 γρ υγρό παστεριωμένο ασπράδι Για το γαρνίρισμα 240 γρ κουβερτούρα λευκή 1 κ.σ. ηλιέλαιο 240 γρ αλατισμ΄ένα peanuts ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπλέντερ πολτοποιούμε: τη βρώμη και στην συνέχεια τα κάσιους μαζί με τις σταφίδες Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: κονιάκ, espresso, κάνελα, αλάτι και παστεριωμένο ασπράδι Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα λείο ζυμαράκι Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 x 30 cm όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί Πασπαλίζουμε απο πάνω τα peanuts Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 0C στον αέρα Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου Σε μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο Περιχύνουμε την κουβερτούρα πάνω από τις μπάρες και με μία μαρίζ απλώνουμε καλά Χαράζουμε σε 32 μπάρες (4 x 8) πρωτού παγώσουμε το μείγμα προκειμένου να μην διαλυθούν όπως θα τις κόβουμε Αφήνουμε τις μπάρες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κουβερτούρα ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 1 ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ 50 ΓΡ 204 Θερμιδεσ (kcal) 21.3 υδατανθρακεσ (γρ) 6.1 πρωτεϊνες (γρ) 10.5 λιπαρα (γρ) Μαρία Βουτσινά Articles: 47 Related Posts Κέικ με αχλάδι 🍐October 13, 2025 Shakshuka ή αλλιώς αυγά με ντομάταOctober 2, 2025 Granola σπιτική & healthySeptember 18, 2025