Peanut Bars
Snack
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ βρώμη
- 250 γρ κάσιους
- 150 γρ σταφίδες
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 σφηνάκι εσπρέσο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 140 γρ υγρό παστεριωμένο ασπράδι
- 240 γρ κουβερτούρα λευκή
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 240 γρ αλατισμ΄ένα peanuts
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε: τη βρώμη και στην συνέχεια τα κάσιους μαζί με τις σταφίδες
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: κονιάκ, espresso, κάνελα, αλάτι και παστεριωμένο ασπράδι
- Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα λείο ζυμαράκι
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 x 30 cm όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
- Πασπαλίζουμε απο πάνω τα peanuts
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 0C στον αέρα
- Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο
- Περιχύνουμε την κουβερτούρα πάνω από τις μπάρες και με μία μαρίζ απλώνουμε καλά
- Χαράζουμε σε 32 μπάρες (4 x 8) πρωτού παγώσουμε το μείγμα προκειμένου να μην διαλυθούν όπως θα τις κόβουμε
- Αφήνουμε τις μπάρες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κουβερτούρα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ 50 ΓΡ
204
Θερμιδεσ (kcal)
21.3
υδατανθρακεσ (γρ)
6.1
πρωτεϊνες (γρ)
10.5
λιπαρα (γρ)