Peanut Bars

Snack

Μπάρες βρώμης με αλατισμένα φιστίκια & λευκή σοκολάτα

Θα καλύψει κάθε ανάγκη σου για γλυκό 🙂

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ βρώμη 
  • 250 γρ κάσιους
  • 150 γρ σταφίδες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 σφηνάκι εσπρέσο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. αλάτι 
  • 140 γρ υγρό παστεριωμένο ασπράδι 
  • Για το γαρνίρισμα
  • 240 γρ κουβερτούρα λευκή
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 240 γρ αλατισμ΄ένα peanuts

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε: τη βρώμη και στην συνέχεια τα κάσιους μαζί με τις σταφίδες
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: κονιάκ, espresso, κάνελα, αλάτι και παστεριωμένο ασπράδι 
  3. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα λείο ζυμαράκι
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 x 30 cm όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
  5. Πασπαλίζουμε απο πάνω τα peanuts
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 0C στον αέρα 
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
  8. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο
  9. Περιχύνουμε την κουβερτούρα πάνω από τις μπάρες και με μία μαρίζ απλώνουμε καλά
  10. Χαράζουμε σε 32 μπάρες (4 x 8) πρωτού παγώσουμε το μείγμα προκειμένου να μην διαλυθούν όπως θα τις κόβουμε
  11. Αφήνουμε τις μπάρες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κουβερτούρα 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 1 ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ 50 ΓΡ

204

Θερμιδεσ (kcal)

21.3

υδατανθρακεσ (γρ)

6.1

πρωτεϊνες (γρ)

10.5

λιπαρα (γρ)


Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 12