Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου με την βοήθεια ενός μαχαιριού & κόβουμε σε λωρίδες
Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τις λωρίδες από το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: σόγια, ελαιόλαδο, σκόρδο, πάπρικα, τζίντζερ, lime, μέλι, αλάτι & πιπέρι
Κάνουμε μασάζ για να πάει παντού η μαρινάδα
Αφήνουμε προαιρετικά στο ψυγείο για 1-2 ώρες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μαριναρισμένες λωρίδες κοτόπουλου και αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μία πλευρά για περίπου 5 λεπτά
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά, γυρνάμε τις λωρίδες και από την άλλη.
Πασπαλίζουμε και την άλλη πλευρά με σουσάμι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά
Σβήνουμε με χυμό από lime και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό (1/2 φλ.)
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά (5/9) και αφήνουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά
Σερβίρουμε σε ένα σκεύος, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σουσάμι και προσθέτουμε ζικ-ζακ από κρέμα μπαλσάμικο και 2 φέτες από lime
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ
207
Θερμιδεσ (kcal)
5.4
υδατανθρακεσ (γρ)
26.5
πρωτεϊνες (γρ)
8.6
λιπαρα (γρ)
Ιδέες σερβιρίσματος
– Σαν finger food με σως μουστάρδας – Μέσα σε σαλάτα τύπου Caesar’s – Μέσα σε τοστ με λάχανο-καρότο & γιαούρτι – Σαν poke bowl μαζί με ρύζι & σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια – Μέσα σε noodles με διάφορα λαχανικά