Κοτόπουλο Stir Fry
Κυρίως Γεύμα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ κοτόπουλο φιλέτο στήθος
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.σ. lime
- 1 κ.γλ. μέλι
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.γλ. μπαλσάμικο κρέμα
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.σ. lime
- αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου με την βοήθεια ενός μαχαιριού & κόβουμε σε λωρίδες
- Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τις λωρίδες από το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: σόγια, ελαιόλαδο, σκόρδο, πάπρικα, τζίντζερ, lime, μέλι, αλάτι & πιπέρι
- Κάνουμε μασάζ για να πάει παντού η μαρινάδα
- Αφήνουμε προαιρετικά στο ψυγείο για 1-2 ώρες
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μαριναρισμένες λωρίδες κοτόπουλου και αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μία πλευρά για περίπου 5 λεπτά
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά, γυρνάμε τις λωρίδες και από την άλλη.
- Πασπαλίζουμε και την άλλη πλευρά με σουσάμι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά
- Σβήνουμε με χυμό από lime και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό (1/2 φλ.)
- Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά (5/9) και αφήνουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά
- Σερβίρουμε σε ένα σκεύος, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σουσάμι και προσθέτουμε ζικ-ζακ από κρέμα μπαλσάμικο και 2 φέτες από lime
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ
207
Θερμιδεσ (kcal)
5.4
υδατανθρακεσ (γρ)
26.5
πρωτεϊνες (γρ)
8.6
λιπαρα (γρ)