Κοτόπουλο Stir Fry

Κυρίως Γεύμα

Healthy Κοτόπουλο σε Asian Style

Μπορεί να καταναλωθεί είτε σαν κυρίως γεύμα, είτε σαν finger food.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. lime
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. σουσάμι
  • Για την σως
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γλ. μπαλσάμικο κρέμα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. lime
  • αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου με την βοήθεια ενός μαχαιριού & κόβουμε σε λωρίδες
  2. Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τις λωρίδες από το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: σόγια, ελαιόλαδο, σκόρδο, πάπρικα, τζίντζερ, lime, μέλι, αλάτι & πιπέρι
  3. Κάνουμε μασάζ για να πάει παντού η μαρινάδα
  4. Αφήνουμε προαιρετικά στο ψυγείο για 1-2 ώρες
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μαριναρισμένες λωρίδες κοτόπουλου και αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μία πλευρά για περίπου 5 λεπτά
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά, γυρνάμε τις λωρίδες και από την άλλη.
  8. Πασπαλίζουμε και την άλλη πλευρά με σουσάμι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά
  9. Σβήνουμε με χυμό από lime και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό (1/2 φλ.)
  10. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά (5/9) και αφήνουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά
  11. Σερβίρουμε σε ένα σκεύος, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σουσάμι και προσθέτουμε ζικ-ζακ από κρέμα μπαλσάμικο και 2 φέτες από lime

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ

207

Θερμιδεσ (kcal)

5.4

υδατανθρακεσ (γρ)

26.5

πρωτεϊνες (γρ)

8.6

λιπαρα (γρ)


Ιδέες σερβιρίσματος

– Σαν finger food με σως μουστάρδας
– Μέσα σε σαλάτα τύπου Caesar’s
– Μέσα σε τοστ με λάχανο-καρότο & γιαούρτι
– Σαν poke bowl μαζί με ρύζι & σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια
– Μέσα σε noodles με διάφορα λαχανικά

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 12