Σουβλάκια κοτόπουλου με ανανά
Main Meal

ΥΛΙΚΑ
Για 10-11 τμχ θα χρειαστούμε:
- 330 γρ φρέσκος ανανάς κομμένος σε κυβάκια 2 cm
- 30 γρ ζεστό μέλι
- 23 γρ σάλτσα σόγιας με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κ.γλυκού σησαμέλαιο
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
- 2 μέτρια γλυκά κρεμμύδια , κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
- 2 μικρές πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 2 cm
- Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Συνοδεύουμε προαιρετικά με:
- Αραβικές πίτες και σως γιαουρτιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε 2 κυβάκια ανανά σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόβουμε. Σύρουμε την επίπεδη πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού μπρος-πίσω πάνω από τον ψιλοκομμένο ανανά για να σχηματίζουμε μια πάστα. Μεταφέρουμε σε ένα μεσαίο μπολ, όπου προσθέτουμε το ζεστό μέλι, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, τζίντζερ, σησαμέλαιο και αλάτι. Χτυπάμε να ενωθούν. Μεταφέρουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Περνάμε το κοτόπουλο, τις φέτες κρεμμυδιού, τα κομμάτια της πιπεριάς και τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά σε ξύλινα σουβλάκια 24 cm και αλέιφουμε με ένα πινέλο την κάθε πλευρά με το μίγμα μελιού
- Ψήνουμε στο air fryer στους 180 °C για 10 λετπά από την κάθε πλευρά ή σε καλα προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15 λετπά από την κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε τα κεμπάπ σε μια πιατέλα. αλείφουμε με το κρατημένο μείγμα 1 κουταλιάς της σούπας ζεστό μέλι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Γαρνίρουμε προαιρετικά με κόλιανδρο, σουσάμι και/ή επιπλέον ζεστό μέλι, αν θέλουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 ΣΟΥΒΛΑΚΙ
150
Θερμιδεσ (kcal)
10.4
υδατανθρακεσ (γρ)
21.7
πρωτεϊνες (γρ)
2.5
λιπαρα (γρ)