Mexican Rice

Main Meal

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά σε μεξικάνικο style

Ιδανικό για πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ παγωμένο ρύζι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
  • 140 γρ καλαμπόκι
  • 120 γρ κόκκινα φασόλια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 125 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • τζίντζερ
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι 2%
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Σουσάμι καβουρδισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Έχουμε βράσει ρύζι και το έχουμε αποθηκεύσει σε κλεστό δοχείο στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ή χρησιμοποιούμε ρύζι left over από άλλη μέρα).
  2. Στο κρύο ρύζι προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κατεψυγμένα λαχανικά, το καλαμπόκι & τα κόκκινα φασόλια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι με τα αυγά και σοτάρουμε καλά για 5-7 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα αυγά & το ρύζι.
  5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & τζίντζερ.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  7. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
  8. Γαρνίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό 2%, φρέσκο κρεμμυδάκι και καβουρδισμένο σουσάμι.

ΑΝΑ 100 ΓΡ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ)

127

Θερμιδεσ (kcal)

16

υδατανθρακεσ (γρ)

4

πρωτεϊνες (γρ)

4.5

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 35