Mexican Rice
Main Meal

ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ παγωμένο ρύζι
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
- 140 γρ καλαμπόκι
- 120 γρ κόκκινα φασόλια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 125 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- τζίντζερ
- Γιαούρτι 2%
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- Σουσάμι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έχουμε βράσει ρύζι και το έχουμε αποθηκεύσει σε κλεστό δοχείο στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ή χρησιμοποιούμε ρύζι left over από άλλη μέρα).
- Στο κρύο ρύζι προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κατεψυγμένα λαχανικά, το καλαμπόκι & τα κόκκινα φασόλια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κρύο ρύζι με τα αυγά και σοτάρουμε καλά για 5-7 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα αυγά & το ρύζι.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & τζίντζερ.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό 2%, φρέσκο κρεμμυδάκι και καβουρδισμένο σουσάμι.
ΑΝΑ 100 ΓΡ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ)
127
Θερμιδεσ (kcal)
16
υδατανθρακεσ (γρ)
4
πρωτεϊνες (γρ)
4.5
λιπαρα (γρ)