Ετοίμασε μια φόρμα για muffins, λαδώνοντάς τη ελαφρά ή χρησιμοποιώντας θηκάκια σιλικόνης.
Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε την βρασμένη κολοκύθα το μήλο
Μεταφέρουμε το αλεσμένο μίγμα σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το μέλι & τη βανίλια και χτυπάμε με ένα σ΄ύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τη βρώμη, την κανέλα, το αλάτι, τη βανίλια & το γαρύφαλλο
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και πλάθουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα “κύπελλο” με κενό στο κέντρο.
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ή για 15 λεπτά στο air fryer στους 170 βαθμούς), μέχρι τα granola cups να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα.
Για την κρέμα γιαουρτιού αρκεί να ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε σε κάθε ταρτάκι μία καλή κουταλιά της σούπας από την κρέμα γιαουρτιού και στολίζουμε με 1-2 φέτες φρούτων.