Κεφτεδάκια φούρνου
Main meal | Finger food
ΥΛΙΚΑ
Για 20 περίπου κεφτεδάκια θα χρειαστούμε
- 500 γρ κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα βρώμη
- 4 κ.σ. τυρί τριμμένο light
- 1 κρεμμύδι & 1 σκελίδα σκόρδο σοταρισμ΄ένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη ή θυμάρι
- δυόσμο προαιρετικά
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε καλά
- Το μυστικό είναι να έχουμε σοτάρει πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι & το σκόρδο, γιατί έτσι θα είναι πιο εύπεπτα και πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μας
- Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια (περίπου 36 γρ το κάθε ένα για να βγουν ομοιόμορφα) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 30 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο air fryer για 20 λεπτά στους 180 °C. Στα μισά του χρόνου γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με αλάτι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ ΤΩΝ 30 ΓΡ
75
Θερμιδεσ (kcal)
1.8
υδατανθρακεσ (γρ)
6.1
πρωτεϊνες (γρ)
4.8
λιπαρα (γρ)