Κεφτεδάκια φούρνου

Main meal | Finger food

Ψημένα στον φούρνο ή το air fryer

Super θρεπτικά & υγιεινά, θα σου θυμίσουν εκείνα της γιαγιάς 🙂

ΥΛΙΚΑ

Για 20 περίπου κεφτεδάκια θα χρειαστούμε

  • 500 γρ κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα βρώμη
  • 4 κ.σ. τυρί τριμμένο light
  • 1 κρεμμύδι & 1 σκελίδα σκόρδο σοταρισμ΄ένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • δυόσμο προαιρετικά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε καλά
  2. Το μυστικό είναι να έχουμε σοτάρει πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι & το σκόρδο, γιατί έτσι θα είναι πιο εύπεπτα και πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μας
  3. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια (περίπου 36 γρ το κάθε ένα για να βγουν ομοιόμορφα) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 30 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο air fryer για 20 λεπτά στους 180 °C. Στα μισά του χρόνου γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με αλάτι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 1 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ ΤΩΝ 30 ΓΡ

75

Θερμιδεσ (kcal)

1.8

υδατανθρακεσ (γρ)

6.1

πρωτεϊνες (γρ)

4.8

λιπαρα (γρ)

Διατροφική πρόταση

🍠 Συνδυαστικά με sticks γλυκοπατάτας, ψητά λαχανικά & σως γιαουρτιού 🥣
🥪 Μέσα σε τοστ ή τορτίγια με λαχανικά & γιαούρτι 🥙
🥫Συνδυαστικά με σάλτσα ντομάτας (σαν εκείνη που φτιάχνετε για τα μακαρόνια) & ρύζι μπασμάτι 🍛

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 23