200 γρ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. ξινόγαλο ή γιαούρτι 2%
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ.ρίγανη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
5-6 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την φέτα σε μεγάλα κυβάκια
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το γιαούρτι με λίγο νερό μέχρι να γίνει ρευστό. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξινόγαλο ή κεφίρ
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε την κομμένη φέτα, το αραιωμένο γιαούρτι καθώς επίσης και: θυμάρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, χυμό & ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπλεντ΄άρουμε και στα μισά αν χρειαστεί ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
Σερβίρουμε την σως φέτας σε ένα μπολ ή βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ
203
Θερμιδεσ (kcal)
1.5
υδατανθρακεσ (γρ)
11.7
πρωτεϊνες (γρ)
16.7
λιπαρα (γρ)
Διατροφική Πρόταση!
Μπορείτε να δοκιμάσετε την σως φέτας σαν άλειμμα πάνω σε φρυγανιά με λιαστή ντομάτα & φρέσκα φύλλα βασιλικού