Protein Κολοκυθοκεφτέδες
Light Meal

ΥΛΙΚΑ
για 20 κολοκυθοκεφτέδες
- 400 γρ κολοκυθάκια
- 350 γρ cottage cheese
- 2 αυγά
- 120 γρ αλεύρι
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- άνηθο
- θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
για την σως γιαουρτιού
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 κ.γλ. μέλι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- άνηθο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη
- Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το cottage, τα αυγά, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το θυμάρι
- Με τα χέρια μας αποστραγγίζουμε πολύ καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίγμα
- Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένας ομοιγενής χυλός.
- Θέλουμε το μίγμα να μην κολλάει πολύ στα χέρια μας αλλά ταυτόχρονα να παραμένει ρευστό. Αν δεν στέκεται το μίγμα στο κουτάλι προσθέτετε λίγο ακ΄όμα αλεύρι αλλά μην το παρακάνετε γιατί δεν θα βγουν αφράτοι.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα και με ένα δεύτερο κουτάλι δημιουργούμε σχήμα κολοκυθοκεφτέ.
- Τοποθετούμε σταδιακά τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι, τους πατάμε με το κουτάλι να εφάπτονται καλά και ψήνουμε από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν
- Παράλληλα φτιάχουμε την σως γιαουτιού
- Σε ΄ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά για την σως και είναι έτοιμη
- Σερβίρουμε το πιάτο μας με φρέσκα λαχανικά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (= 2 ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ)
126
Θερμιδεσ (kcal)
11.5
υδατανθρακεσ (γρ)
7
πρωτεϊνες (γρ)
5.8
λιπαρα (γρ)