1/2 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά για spicy αποτέλεσμα)
για το σερβίρισμα
60 γρ φέτα light θρυμματισμένη
χλωρό μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με λίγο αλάτι και ζάχαρη ή μέλι μέχρι “να γυαλίσει”
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε κι αυτόν μαζί με τα λαχανικά
Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και χαμηλώνουμε την φωτιά
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και προαιρετικά μπούκοβο
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιγοβράσει η σάλτσα
Πριν να είναι έτοιμη να σωθεί σπάμε τα αυγά
Μόλις αλλάξει χρώμα το ασπράδι και γίνει λευκό κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και σβήνουμε τελείως την φωτιά
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιγοπαμειρευτεί, αφαιρούμε καπάκι ή αλουμινόχαρτο και γαρνίρουμε με θρυμματισμένη φέτα & χλωρό τμήμα από φρέσκο κρεμμυδάκι
Διατροφικό tip
Μπορείς να τα συνδυάσεις με φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης ή chips από αραβική προκειμένου να προσθέσεις υδατάνθρακες στο γεύμα και να γίνει ακόμα πιο πλήρες. Επίσης μπορείς να έχεις extra λαχανικά δίπλα σαν σαλάτα ενισχύοντας τις φυτικές ίνες του γεύματος.