ΥΛΙΚΑ
Για την κομπόστα αχλαδιού
- 4 μεσαίου μεγέθους αχλάδια
- 4 κουταλιές της σούπας στέβια (1:1)
- Χυμός πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- Ένα ποτηράκι του εσπρέσο λικέρ εσπεριδοειδών
- Κλωνάρι κανέλας
- Τζίντζερ σε κυβάκια
- Κουρκουμά
- Νερό μεχρι να σκεπαστουν τα αχλάδια (700ml περίπου)
Για το κέικ
Στερεά υλικά
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 165 γρ Στέβια (1:1)
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. baking
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- Κουρκουμά, τζίντζερ & κανέλα
Υγρά υλικά
- 1 μεγάλο αυγό
- πολτός από 2 αχλάδια κομπόστα
- 240 γρ κεφίρ (χωρίς γεύση)
- 113 γρ Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λικέρ εσπεριδοειδών
- 1 κ.γλ. υγρή Βανίλια
Για το σερβίρισμα προαιρετικά
Βούτυρο ξ.καρπών είτε γιαούρτι 2%