Autumn Exotic Salad – Φθινοπωρινή σαλάτα

Salad

Σαλάτα πλήρες & χορταστικό γεύμα

με γεύσεις και αρώματα Φθινοπώρου

ΥΛΙΚΑ

για 4 μερίδες των 400γρ

  • 400 γρ λάχανο
  • 480 γρ ψημμένες γλυκοπατάτες (= 2 μέτρια τμχ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 35 γρ πεκάν
  • 200 γρ ρόδι
  • 248 γρ γλυκειά μυζήθρα
  • 120 γρ αβοκάντο (1 μέτριο τμχ)
  • Ξύδι & Λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • Μπούκοβο προαιρετικά
  • Κρεμα μπαλσάμικο stevia για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προετοιμάζουμε και Ψήνουμε τις Γλυκοπατάτες

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κύβους με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 στο air fryer, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

2. Ετοιμάζουμε το Λάχανο και τη Σάλτσα

  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λατσινάτο λάχανο, αφαιρώντας τα κοτσάνια.
  • Κάνουμε μασάζ: Βάζουμε το ψιλοκομμένο λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και κάνουμε μασάζ στα φύλλα με τα χέρια μας για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3. Φτιάχνουμε τη Σάλτσα

  • Σε ένα μικρό βαζάκι, βάζουμε τον χυμό λεμονιού, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο προαιρετικά για spicy αποτέλεσμα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακινούμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Συνθέτουμε τη Σαλάτα

  • Στο μπολ με το μαλακωμένο λάχανο, προσθέτουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, το ρόδι και τα πεκάν.
  • Περιχύνουμε το μείγμα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού.

5. Σερβίρουμε

  • Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, το αβοκάντο & την κρέμα μπαλσάμικο
  • Συμβουλή: Καλό είναι να προσθέσουμε την Ξινομυζήθρα και το Αβοκάντο τελευταία στιγμή σε κάθε μερίδα για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την υφή τους.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ

116

Θερμιδεσ (kcal)

11

υδατανθρακεσ (γρ)

4

πρωτεϊνες (γρ)

6

λιπαρα (γρ)

ΑΝΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ (400ΓΡ = 1/4 ΣΥΝΤΑΓΗΣ)

494

Θερμιδεσ (kcal)

46

υδατανθρακεσ (γρ)

16.5

πρωτεϊνες (γρ)

26

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 49