Μανιταρόσουπα με κρεμώδη υφή

Soup

Η πιο comfort & healthy σούπα

για τους λάτρεις των μανιταριών

ΥΛΙΚΑ

Για 5 μερίδες

  • 650 γρ μανιτάρια της επιλογής σας (π.χ. Pleurotus & Champignon)
  • 150 γρ κάσιους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ γλυκειά μυζήθρα
  • 200 ml κεφίρ
  • 800 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • θυμάρι & δενδρολίβανο

Για το γαρνίρισμα

  • κάσιους θρυμματισμένα
  • γλυκιά μυζήθρα σε κομματάκια
  • λίγη σόγια σως
  • θυμάρι & δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία Υλικών

  1. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες ή κυβάκια
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήματα Μαγειρέματος (5 Μερίδες)

  1. Σοτάρουμε: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (2 κ.σ. συνολικά) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει (5 λεπτά). Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Μαγειρεύουμε τα Μανιτάρια: Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια (φρέσκα και πόρτσινι). Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους.
  3. Σβήνουμε: Ρίχνουμε το λευκό κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας για να αποκολληθούν οι γεύσεις. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σιγοβράζουμε: Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε το δεματάκι βοτάνων (ή το αποξηραμένο θυμάρι) και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  5. Φτιάχνουμε την Κρεμώδη Βάση: Αφαιρούμε τα βότανα. Μεταφέρουμε περίπου το 1/3 της σούπας σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Προσθέτουμε τα 150γρ. κάσιους και τη σάλτσα σόγιας. Χτυπάμε μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
  6. Ενσωματώνουμε την Πρωτεΐνη (Κλειδί!): Επιστρέφουμε την κρεμώδη βάση στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Προσθέτουμε τα 200 ml Κεφίρ και τα 100γρ. θρυμματισμένη Ξινομυζήθρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθούν τα γαλακτοκομικά, δίνοντας μια πλούσια κρεμώδη υφή. ΔΕΝ αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξανά!

Σερβίρισμα:

  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγα θρυμματισμένα κάσιους, κομματάκια γλυκιάς μυζήθρας, σόγια σως, θυμάρι & δενδρολίβανο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100 ΓΡ

111

Θερμιδεσ (kcal)

8.3

υδατανθρακεσ (γρ)

5

πρωτεϊνες (γρ)

5.8

λιπαρα (γρ)

ΑΝΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ 360ΓΡ (= 1/5 ΣΥΝΤΑΓΗΣ)

400

Θερμιδεσ (kcal)

30

υδατανθρακεσ (γρ)

18

πρωτεϊνες (γρ)

21

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 50