Burnt Basque Cheesecake – No Sugar & High Protein
Sweet

ΥΛΙΚΑ
για 12 μερίδες
- 670 γρ τυρί κρέμα Arla light
- 200 γρ Deligiostevia
- 4 αυγά
- 300 ml Alpro κρέμα γάλακτος
- 60 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
για το γαρνίρισμα
- μέλι & κόκκινα φρούτα
- μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C
- Στον κάδο ενός μίξερ, τοποθετούμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα
- Παράλληλα σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά κουταλιά-κουταλιά προσθέτουμε την κρ΄έμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μετά την κάθε κουταλι΄ά μέχρι να γίνει ένας ενιαίος χυλός
- Προσθέτουμε τον χυλό στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί με το τυρί κρέμα
- Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά σταδιακά
- Προσθέτουμε την στέβια σταδιακά
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Με μία μαρίζ παίρνουμε το μίγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι με πάτο διαμέτρου 23 cm στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Η λαδόκολλα πρέπει να προεξέχει από τη φόρμα γιατί τι μίγμα φουσκώνει πολύ στον φούρνο.
- Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 200°C για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα τον φούνο μέχρι να πάρει σκούρο χρ΄ωμα στην επιφάνεια
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε το τσέρκι
- Σερβίρουμε με μέλι & κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
- Φυλάσσουμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο, ιδανικά χωρίς τις γαρνιτούρες για να μην χαλάσει η υφή.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 100 ΓΡ ΧΩΡΙΣ ΤΑ TOPPINGS
152
Θερμιδεσ (kcal)
5
υδατανθρακεσ (γρ)
6.3
πρωτεϊνες (γρ)
11.8
λιπαρα (γρ)
ANA 1 KOMMATI (1/12 ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ TOPPINGS)
188
Θερμιδεσ (kcal)
6.2
υδατανθρακεσ (γρ)
7.8
πρωτεϊνες (γρ)
14.5
λιπαρα (γρ)