Pulled chicken tacos

Finger food

🌮 Τραγανά, ζουμερά & πικάντικα tacos με κοτόπουλο

που σε ταξιδεύουν στο Μεξικό!

ΥΛΙΚΑ

για 10-12 tacos θα χρειαστούμε

για το pulled chicken

  • 600 γρ κοτόπουλο στήθος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μπολάκι λάχανο (140 γρ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml Κρασί
  • 100 ml Σάλτσα τομάτας
  • 2 κ.γλ. Μέλι
  • 2 κ.γλ. Πάπρικα 
  • 2 κ.γλ. Κάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • χλωρό κρεμμυδάκι από πάνω

για την sour cream

  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 κ.γλ. τυρί κρέμα light
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό από lime
  • τζιντζερ & σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόλιανδρος φρέσκος ή αποξηραμένος

για τα τραγανά tacos

  • 10-12 mini τορτίγιες των 40 γρ

επιπλέον για το σερβίρισμα

  • λεπτές φέτες από αβοκάντο
  • πίκλα κρεμμύδι
  • φύλλα από κόλιανδρο
  • ξύσμα και σταγόνες από lime

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για το pulled chicken

  1. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας στο στήθος κοτόπουλο (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & κάρυ)
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει καλά, προσθέτουμε το ελιαόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν εξωτερικά ωραίο χρώμα.
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, σκουπίζουμε το τηγάνι μας, προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λάχανο μαζί με λίγο αλάτι.
  4. Αφού μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τα ίδια μπαχαρικά που βάλαμε και στο κοτόπουλο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Σβήνουμε με κ΄όκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί καλά μέχρι τα μισά, προσθέτουμε και ντομάτα στον τρίφτη.
  6. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά, λίγο νεράκι μέχρι τα μισά των φιλέτων, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν

για την sour cream

  • Προσθέοτουμε όλα τα υλικά για την sour cream σε ένα μπολ και ανακατεόυμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

για τα τραγανά tacos

  • Σε δύο ποτήρια που έχουμε στήσει ανάποδα στον πάγκο, σταθεροποιούμε τις άκρες της σχάρας του φούρνου
  • Τοποθετούμε τις mini τορτίγες ανάποδα στην σχάρα (σαν ανάποδες βαρκούλες) αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 2 ράγες
  • Δεν κλεινουμε πολύ τις άκρες τους γιατί θα είναι δύσκολο να τις αφαιρέσουμε μετά το ψήσιμο χωρίς να σπάσουν
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C στον αέρα σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
  • Αφαιρούμε την σχάρα και τοποθετούμε πάλι τις άκρες της στα 2 ποτήρια
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό τις τορτίγιες να γίνουν ακόμα πιο τραγανές και πολυ προσεκτικά τις αφαιρούμε από την σχάρα και τις στιβάζουμε στον πάγκο σαν βαρκούλες

για το σερβίρισμα

  • Στο κάθε taco τοποθετούμε 2 καλές κ.σ. pulled chicken, 2 κ.γλ. sour cream, 2 φέτες απο αβοκάντο, κλωναράκι από φρέσκο κόλιανδρο, λίγες σταγόνες lime και 2 φέτες πίκλα κρεμμυδάκι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 1 TACO

186

Θερμιδεσ (kcal)

16

υδατανθρακεσ (γρ)

15

πρωτεϊνες (γρ)

7.5

λιπαρα (γρ)

Μαρία Βουτσινά
Μαρία Βουτσινά
Articles: 42