Pulled chicken tacos
Finger food

ΥΛΙΚΑ
για 10-12 tacos θα χρειαστούμε
για το pulled chicken
- 600 γρ κοτόπουλο στήθος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 μπολάκι λάχανο (140 γρ)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml Κρασί
- 100 ml Σάλτσα τομάτας
- 2 κ.γλ. Μέλι
- 2 κ.γλ. Πάπρικα
- 2 κ.γλ. Κάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- χλωρό κρεμμυδάκι από πάνω
για την sour cream
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 κ.γλ. τυρί κρέμα light
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμό από lime
- τζιντζερ & σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- κόλιανδρος φρέσκος ή αποξηραμένος
για τα τραγανά tacos
- 10-12 mini τορτίγιες των 40 γρ
επιπλέον για το σερβίρισμα
- λεπτές φέτες από αβοκάντο
- πίκλα κρεμμύδι
- φύλλα από κόλιανδρο
- ξύσμα και σταγόνες από lime
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το pulled chicken
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας στο στήθος κοτόπουλο (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & κάρυ)
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει καλά, προσθέτουμε το ελιαόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν εξωτερικά ωραίο χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, σκουπίζουμε το τηγάνι μας, προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λάχανο μαζί με λίγο αλάτι.
- Αφού μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τα ίδια μπαχαρικά που βάλαμε και στο κοτόπουλο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με κ΄όκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί καλά μέχρι τα μισά, προσθέτουμε και ντομάτα στον τρίφτη.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά, λίγο νεράκι μέχρι τα μισά των φιλέτων, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν
για την sour cream
- Προσθέοτουμε όλα τα υλικά για την sour cream σε ένα μπολ και ανακατεόυμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
για τα τραγανά tacos
- Σε δύο ποτήρια που έχουμε στήσει ανάποδα στον πάγκο, σταθεροποιούμε τις άκρες της σχάρας του φούρνου
- Τοποθετούμε τις mini τορτίγες ανάποδα στην σχάρα (σαν ανάποδες βαρκούλες) αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 2 ράγες
- Δεν κλεινουμε πολύ τις άκρες τους γιατί θα είναι δύσκολο να τις αφαιρέσουμε μετά το ψήσιμο χωρίς να σπάσουν
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C στον αέρα σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
- Αφαιρούμε την σχάρα και τοποθετούμε πάλι τις άκρες της στα 2 ποτήρια
- Αφήνουμε για 1 λεπτό τις τορτίγιες να γίνουν ακόμα πιο τραγανές και πολυ προσεκτικά τις αφαιρούμε από την σχάρα και τις στιβάζουμε στον πάγκο σαν βαρκούλες
για το σερβίρισμα
- Στο κάθε taco τοποθετούμε 2 καλές κ.σ. pulled chicken, 2 κ.γλ. sour cream, 2 φέτες απο αβοκάντο, κλωναράκι από φρέσκο κόλιανδρο, λίγες σταγόνες lime και 2 φέτες πίκλα κρεμμυδάκι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΝΑ 1 TACO
186
Θερμιδεσ (kcal)
16
υδατανθρακεσ (γρ)
15
πρωτεϊνες (γρ)
7.5
λιπαρα (γρ)